Coaching per a la salut

És el coaching aplicat als pacients per aconseguir millorar la salut. Té les mateixes característiques que el coaching personal, però els objectius són de salut: mesures preventives o tractaments. Depenent del context, s’aplica el coaching sol o com a complement d’altres intervencions.

 

Jaci Molins Coaching Salut

En general els objectius de millora es divideixen en dos tipus: els d’evitar algun hàbit que no convé, com menjar dolços o fumar, i els d’aconseguir alguna millora com fer exercici,... En el coaching per a pacients, els objectius acostumen a estar relacionats amb alguna disfunció que obliga a fer un canvi per a prevenir o tractar una malaltia (baixar el sucre, el colesterol). En tots els casos la motivació és bàsica per aconseguir-ho.

 

El coach facilita que el pacient es plantegi quines són les àrees de la seva salut que ha de millorar: factors de risc, control malaltia, tractaments… i ajudar-lo a realitzar les accions per a aconseguir els seus objectius.

 

És important veure els pacients com a capaços i tractar-los com adults amb capacitat de decidir; els pacients saben el que és el millor per a ells, només cal ajudar-los a trobar la manera d’aconseguir-ho.

 

Alguns exemples d’objectius per a millorar la salut:

  • Disminuir nombre d’analgèsics
  • Fer alguna activitat física encara que sigui molt petita, si fins ara no se’n feia cap: exercicis, natació, ioga...
  • Potenciar les aficions; no autolimitar-se a l’hora de sortir i passar-s’ho bé.
  • Aprofitar el temps de baixa per malaltia per aprendre alguna matèria nova.