Durant la pandèmia del Covid19 s’ha posat de manifest la gran capacitat dels professionals de la salut per fer front a una malaltia infecciosa altament contagiosa i fins ara desconeguda. Alhora que també ha mostrat la vulnerabilitat dels professionals per treballar en unes condicions extremadament difícils, tant per manca de mitjans com de preparació psicològica i emocional.
Aquesta crisi ha posat en evidència la necessitat que els sanitaris es cuidin a ells mateixos per poder prevenir i gestionar l’estrès i les emocions, i puguin estar en millors condicions per tenir cura dels pacients i familiars. Tot i que ja fa temps que saben que cal cuidar-se per poder tenir cura dels altres, sovint els professionals no tenen eines ni recursos suficients; a la majoria de carreres universitàries i mòduls formatius segueix mancant formació específica en eines de comunicació i autocura.
En el curs que es presenta, el professional de la salut adquirirà eines i recursos d’autocura per aplicar-se de manera immediata a sí mateix, durant la pandèmia i sempre. Aquests aprenentatges, també li serviran per ser més eficients amb els pacients i familiars.
A banda del professionals de la salut, moltes altres persones també han patit i pateixen situacions estressants i han passat per diferents emocions degut a la incertesa del què esdevindrà, sovint sense tenir eines suficients per afrontar-ho. Per a totes elles també els serà útil aquest curs.
A tots els professionals de la salut: metges, infermeres, nutricionistes, psicòlegs, fisioterapeutes, auxiliars de clínica i geriatria... per a què aprenguin a tenir autocura de sí mateixos durant la pandèmia i sempre. També a altres professionals i clients d’altres àmbits que són conscients de la necessitat de prendre cura de sí mateixos.
Molt pràctica. Els continguts teòrics (power-points i vídeos) de curta durada són per introduir el tema de manera breu i reforçar la necessitat d’autocura, alhora que es proposen exercicis senzills per fer-los al mateix moment que es visualitzen els materials o diferits. A més, per incorporar els aprenentatges cal que l’alumne realitzi els exercicis fàcils de fer (per exemple, meditar un minut cada x temps…) en qualsevol moment del dia tant en l’horari laboral com en l’àmbit personal.
Dra. Jaci Molins Roca, metge especialista en rehabilitació via MIR per la UAB, infermera per la U.B., màster en psicoteràpia sistèmica i relacional per la UAB, màster en Coaching i lideratge personal per la UB, Cap de Servei de Rehabilitació i Directora mèdica de la Xarxa sanitària i social de Sta. Tecla durant trenta anys, Professora durant 18 anys a la Universitat Rovira i Virgili, Directora i docent del postgrau de Coaching de la U.R.V. Professora al Màster de Coaching de la Universitat Pompeu Fabra, Professora del postgrau de Coaching Nutricional de la U.B. i col·laboradora a altres màsters i postgraus universitaris. Formadora de Coaching salut a diversos Centres sanitaris i Hospitals, autora de diversos llibres i articles de coaching salut (el primer llibre, Coaching y salud, publicat al 2010, és el referent del Coaching salut a l’àmbit espanyol i llibre de text a l’UOC. El darrer llibre, Coaching salud y bienestar, publicat al 2019, és específic per a què els professionals de la salut es cuidin a sí mateixos, i també per a altres persones interessades en l’autocura). Forma part de l’Equip docent de Nutritional Coaching.
Cost real 200 euros, preu llençament 100 euros (descompte 50%)
100,00 €
Precio final
Envío gratuito a los siguientes países: España Mostrar más Mostrar menos