Sóc la Jaci Molins Roca, vaig estudiar infermeria, medicina i em vaig especialitzar en Rehabilitació perquè volia aprendre a tenir cura de les persones que estaven malaltes. Amb els anys me’n vaig adonar que en la malaltia i la recuperació del pacient influïen molts altres aspectes, a banda dels biològics. Factors tan importants com els psicològics i socials. Això em va motivar a estudiar altres disciplines per saber-ne més i ser més útil amb els pacients: psicoteràpia, coaching i altres tècniques.

A més d’ajudar als pacients a sentir-se millor, sobretot canviant la seva actitud davant de la seva malaltia (ja que moltes malalties cròniques no es curen), també em motiva formar als professionals de la salut per a què es cuidin a sí mateixos per prevenir l’estrès, sentir-se més a gust a la feina i ser més eficients amb els pacients. Perquè a més dels aspectes psicològics i socials abans esmentats, hi ha altres factors que influeixen en la salut: cultivar la xarxa social, l’oci i la creativitat… Per compartir els meus coneixements i experiència, he escrit quatre llibres de Coaching salut adreçats a professionals de la salut i pacients per a què tinguin cura de sí mateixos.

Tot i que estic jubilada com a metge, estic en actiu fent sessions de coaching i psicoteràpia, i formacions. Segueixo estudiant i aprenent perquè m’aplico el refrany de la meva àvia: “Més val aprendre de vella que morir tonta”. També m’agrada fer bricolatge, viatjar i crear obres d’art: